Στο Δ.Σ. του Κέντρου Επανένταξης Αποφυλακιζομένων ο Κυριάκος Μπαμπασίδης

Μια ακόμα αναγνώριση της επιστημονικής του κατάρτισης αποτελεί η τοποθέτηση του Διδάκτορα Εγκληματολογίας Μπαμπασίδη Κυριάκου στο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Επανένταξης Αποφυλακιζομένων, με την επωνυμία ΕΠΑΝΟΔΟΣ, από τον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Δένδια.
Το «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπ. Δικαιοσύνης όπως προβλέπεται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα. Κύρια αποστολή του «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» είναι η ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων αποφυλακίζονται, ειδικότερα δε η επαγγελματική κατάρτιση και προώθησή τους στην αγορά εργασίας, η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξή τους, η δημιουργία και ανάπτυξη δομών προστασίας για την επανένταξή τους, η οικονομική συμπαράστασή τους και η εν γένει προετοιμασία για την ομαλή προώθησή τους στην κοινωνική ζωή.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. τη Δευτέρα 4 Μαΐου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου παρέστη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδεται στον συγκεκριμένο φορέα από τον ίδιο αλλά και από την κυβέρνηση στο σύνολό της.

Ο Μπαμπασίδης Κυριάκος σχετικά με την τοποθέτησή του στο «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποτελεί για μένα, ιδιαίτερη τιμή αλλά και σημαντική πρόκληση η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Δένδια, να με συμπεριλάβει στο νέο Δ.Σ. της Επανόδου που αποτελεί τον μοναδικό κρατικό φορέα του Σωφρονιστικού Συστήματος της χώρας μας, που ασχολείται με την ομαλή επανένταξη στον κοινωνικό ιστό των αποφυλακιζομένων. Με όλες μου τις δυνάμεις και κυρίως με τις επιστημονικές μου γνώσεις και εμπειρίες, θα προσπαθήσω να συμβάλλω θετικά στην υλοποίηση των στόχων της Επανόδου».

Από την εφημερίδα "Παρατηρητής της Θράκης"

Διαβάστε το άρθρο εδώ >>