Εισήγηση του Κυριάκου Μπαμπασίδη στο συνέδριο του Ιστιντούτου Αμυντικών Αναλύσεων

Στο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel στην Αθήνα την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου συμμετείχε ο Κυριάκος Μπαμπασίδης με την ιδιότητα του μέλους του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου.
Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε την δεύτερη μέρα του συνεδρίου και θέμα της ήταν: «Πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, θύματα της φτώχειας: Ανάγκη για διακυβερνητική πολιτική». Στην εισήγησή του δε επικεντρώθηκε στον τρόπο, που η λαθρομετανάστευση και η εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών από το οργανωμένο έγκλημα, μπορεί να αποτελέσει απειλή για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και κατ΄επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ επίτιμος προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής ήταν ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Richard Falk εισηγητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Επίσης παραβρέθηκαν οι: Γερ. Αρσένης , τ. υπουργός Εθνικής Άμυνας που επί των ημερών του ιδρύθηκε το Ινστιτούτο, Άκης Τσοχατζόπουλος , τ. υπουργός Εθνικής Άμυνας , Παναγ. Χηνοφώτης επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί όπλων και σωμάτων, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων στους τομείς ασφάλειας ή άμυνας, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών και πλήθος διεθνολόγων καθηγητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Μπαμπασίδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις και απόψεις για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης με συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως π.χ με τον Thomas Bruha , καθηγητή Δημοσίου Δικαίου του πανεπιστημίου του Αμβούργου, καθώς και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μειμαράκη. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το σύνολο των εισηγήσεων θα αποτελέσουν ειδική επετειακή έκδοση του Ινστιτούτου στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Από την εφημερίδα "Χρόνος"

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ >>