Συνέδριο για την αντιμετώπιση των διεθνών κρίσεων

Σημαντικές επαφές είχε ο Κυριάκος Μπαμπασίδης ως μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του υπουργείου Άμυνας και την πανεπιστημιακή του ιδιότητα και με αφορμή το διεθνές συνέδριο Αθήνα 2008 που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Karavel στην Αθήνα, 2-5 Ιουλίου. Πρόκειται για διεθνές συνέδριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Άμυνας σχετικά με την αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών Ινστιτούτων και Fora για την στρατηγική, την άμυνα και την ασφάλεια.

Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2008, ο Κυριάκος Μπαμπασίδης συμμετείχε μεταξύ λίγων επιλεγμένων προσώπων σε κλειστή σύσκεψη με τον καθηγητή παγκόσμιας φήμης Robert Pfaltzgraff, καθηγητή στον τομέα των Διεθνών Σπουδών Ασφάλειας και Άμυνας του Πανεπιστημίου Tufts της Αμερικής και Πρόεδρο του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Αναλύσεων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας. Ο Robert Pfaltzgraff υπήρξε καθηγητής του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τον οποίο συνάντησε την ίδια ημέρα. Στη συνάντηση και στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε στο εστιατόριο «Διόνυσος», αποφασίστηκε και συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την συνδιοργάνωση ελληνοαμερικανικού Συνεδρίου με συνδιοργανωτές, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Αναλύσεων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του υπουργείου Άμυνας και του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», για θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της χώρας μας αλλά και τα μείζονα ζητήματα των σχέσεων των κρατών της Βαλκανικής, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον τον Απρίλιο ή Μάιο του 2009 με στόχο να το παρακολουθήσουν προσωπικότητες, μέλη της αμερικανικής και ελληνικής κυβέρνησης, μέλη του Κογκρέσου και του Ελληνικού Κοινοβουλίου και επιλεγμένα πρόσωπα που θα προσκληθούν για το σκοπό αυτό.
Στο συνέδριο ΑΘΗΝΑ 2008, ο Robert Pfaltzgraff μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη άνοιξαν τις εργασίες και ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.


Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης ανέλυσε τη θεματική «του ανθρωπιστικού δικαίου σε εμπόλεμες καταστάσεις και σε περιόδους κρίσεων».
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Μπαμπασίδης είχε μια συγκινητική και ανθρώπινη συνάντηση με τον Άγγλο καθηγητή του, εγκληματολόγο Keith Bottomley, όπου φοίτησε κοντά του για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Από την εφημερίδα "Χρόνος"

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ >>