Πολιτικό Μήνυμα Κυριάκου Μπαμπασίδη (18/07/2007)

Πολιτικό Μήνυμα

Του υποψ. Βουλευτή Ροδόπης(ΝΔ)

κ. Κυριάκου  Μπαμπασίδη

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σήμερα, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να θέσω την δική μου υποψηφιότητα για την εξόχως τιμητική θέση του Βουλευτή Ροδόπης στην  κρίση των πολιτών. Η συμμετοχή μου στο εθνικό ψηφοδέλτιο του Κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ αποτελεί για μένα δικαίωση της αδιάκοπης προσφοράς μου και συνάμα μου προκαλεί αισθήματα ευθύνης και δέσμευσης για παραγωγή πολιτικού έργου.

Επιτρέψτε μου όμως σ΄ αυτό το σύντομο προεκλογικό αγώνα, που πιστεύω ότι θα είναι ένας ωραίος αγώνας μακριά από ακρότητες και λαϊκισμούς, να απευθύνομαι σε σας όχι ως υποψήφιος Βουλευτής αλλά, όπως άλλωστε το γνωρίζετε πολύ καλά, ως ένας ενεργός πολίτης του Νομού, που τόσα χρόνια μοιράζομαι τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανησυχίες για τα προβλήματα που μας απασχολούν στον παρόντα χρόνο, αλλά και τις ίδιες  ελπίδες για ένα καλλίτερο αύριο, για όλους  ανεξαιρέτως τους πολίτες και του τόπου μας συλλογικά.

Φίλες και Φίλοι,

Σας προσκαλώ να γίνεται κοινωνοί του οράματος που μαζί έχουμε επινοήσει, μέσα από τις συζητήσεις μας, μέσα από τις διαφωνίες μας, μέσα από την καθημερινή μας πράξη για να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας, σε τούτο εδώ τον τόπο, τον ιδιαίτερο τόπο.

Και μέσα από αυτή μας την αδιάκοπη και καθημερινή συνεργασία το όραμά μας έχει ορισθεί με σαφήνεια και ρεαλισμό και το μετουσιώνουμε σε πράξη με ιδιαίτερη προσοχή, με στοχευμένες δράσεις, με γνώση, με νέες ιδέες, με μεράκι και όρεξη για δουλειά. Επειδή καμία μάχη δεν χαρίζεται, εμείς αυτή την μάχη θα τη δώσουμε μαζί και θα την κερδίσουμε. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί δικαιούμασθε  να είμαστε συμμέτοχοι στο όραμα.

Εμείς έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε ότι η δύναμη ενός πολιτικού να πραγματοποιήσει το όραμά του πηγάζει από το πάθος του και όχι από το αξίωμά του.

Γι αυτό καυχιέμαι, και όταν το λέγω  μπορώ να σας κοιτώ απευθείας στα μάτια.

Σας ζητώ όμως να δώσετε θεσμική αξία σε ότι μέχρι τώρα έχουμε πετύχει, με μόνα όπλα το πάθος μας και την αγάπη για τούτο εδώ το ακριτικό μέρος της Ελλάδος. Και με την ψήφο σας να προσθέσουμε πολλά περισσότερα.

Άλλωστε είμαι εδώ, από την πρώτη στιγμή, μαζί σας για να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε, για να πολλαπλασιάσουμε και όχι να διαιρέσουμε. Γνωρίζουμε πολύ  καλά σ’ αυτόν τον τόπο ότι το διαφορετικό είναι μέσα στη φύση η δεσπόζουσα οντότητα. Η ομοιομορφία είναι η εξαίρεση και εκεί θέλουμε να μείνει. Πολιτική για εμάς σημαίνει τρόπος διαχείρισης του διαφορετικού και αυτό ξέρουμε να το κάνουμε πολύ καλά όλοι μαζί.

Επιπλέον, η νομική μου παιδεία και η όποια δικηγορική μου πείρα με έχουν διδάξει να μην καταγράφω την διαφωνία ως αιτία συγκρούσεων αλλά ως γέφυρα συναντήσεων και ως ευκαιρία να αποδοθεί το δίκαιο.

Είμαι λοιπόν εδώ για να σας πώ απλά ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί, να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε. Να μεταφέρω μέσα από τη φωνή μου τη δική σας βούληση στα κέντρα των αποφάσεων. Και έχουμε βάλει ήδη τον πήχη ψηλά όλα αυτά τα χρόνια. Μας δίνεται πλέον η ευκαιρία, με την δική σας ψήφο, την πορεία που έχουμε χαράξει να την κάνουμε άλμα δημιουργίας, προόδου και ποιότητας για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες τούτου εδώ του τόπου.

Θέλω, επίσης, σ΄αυτές τις εθνικές εκλογές  να δώσουμε τη δική μας απάντηση, από αυτή την όμορφη γή της Ροδόπης, σε όσους έχουν χάσει την ελπίδα τους, σε όσους έχουν φθάσει στο σημείο να αντιμετωπίζουν την πολιτική με κυνισμό, αναλογιζόμενοι ότι όλα έχουν βαλτώσει, όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εμείς πρέπει να δείξουμε σε όλη την επικράτεια ότι έχουμε αφήσει πίσω την στρεβλή εικόνα της πολιτικής που δυστυχώς μας κληροδότησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μέσα από τα δίοπτρα της κοινωνικής και πολιτικής μου πείρας βλέπω μία απλή, ήρεμη και καθαρή νίκη της Κυβερνώσας Παράταξης και του Κώστα Καραμανλή.Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την επόμενη τετραετία.

Είμαι αισιόδοξος, είμαι βέβαιος, είμαστε όλοι βέβαιοι για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό είναι καλό όχι για τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, αλλά για τον τόπο, για την Ροδόπη για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.

Σαφώς όμως, όπως λέει και ο Καβάφης «οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα. /Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,/ πλήρεις και μόνοι κάτοχοι πάντων των φώτων./Εμείς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να δείξουμε τόλμη και να μην χαθεί η απόφασή μας την κρίσιμη στιγμή.