Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του Κυριάκου Μπαμπασίδη

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗ

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μπαμπασίδη, στελεχών και φίλων του πολιτικού του γραφείου, πραγματοποιήθηκε παράκληση στο εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην ορεινή περιοχή του οικισμού Ασκητών.

Το εκκλησάκι είχε καταστραφεί από σφοδρή κακοκαιρία και κατολισθήσεις καθώς βρίσκεται σε απόκρημνη περιοχή μέσα στο βουνό και ξαναχτίστηκε με πρωτοβουλία και εθελοντική εργασία των κατοίκων της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης προσέφερε ένα προσκυνητάρι και μία εικόνα- έργο μοναχού του Αγίου Όρους- και μαζί με ιερείς της περιοχής, ανθρώπους του τόπου και φίλους, μέσα σε μια όμορφη λυτή τελετή και κατανυκτική ατμόσφαιρα έγινε δέηση και αρτοκλασία και ξαναζωντανέψανε το ιερό αυτό εξωκλήσι.

Οι κάτοικοι της περιοχής ικανοποιημένοι από αυτήν την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μπαμπασίδη, τον υποδέχθηκαν με περίσσεια αγάπη και τον ευχαρίστησαν, τόσο για το ενδιαφέρον του για την απομακρυσμένη αυτή περιοχή όσο και για την θρησκευτική του πίστη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι κάτοικοι του χωριού, στην μικρή δεξίωση που οργανώθηκε από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου του οικισμού, σπανίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες από νέους πολιτικούς.

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης ανταποκρινόμενος στις ευχαριστίες των κατοίκων της περιοχής, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις ανάγκες όλων των ανθρώπων της Ροδόπης, και θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του για την περιοχή, ακόμη και για τις πιο απομακρυσμένες και ξεχασμένες γωνιές του νομού Ροδόπης, αποδεικνύοντας ότι είναι πράγματι καθημερινά δίπλα σε όλους τους πολίτες.