Διακύβευμα για τις εκλογές του 2007

Με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών, ο Κυριάκος Μπαμπασίδης έκανε την παρακάτω δήλωση :

Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών που προκυρήχθησαν είναι η ανανέωση της λαϊκής εντολής και εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της έργου με σχέδιο, με συνέπεια και προοπτική για τον τόπο. Η άμεση προσφυγή στο Λαό είναι θέμα εθνικού συμφέροντος.

Το έργο είναι ήδη μεγάλο και ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται αυτό. Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς, οι δεσμεύσεις υλοποιούνται και αναλαμβάνονται νέες με στόχους την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη συνέχεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Πολλά από αυτά που παρουσιάσαμε το 2004 και αποτέλεσαν το Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας πήραν σάρκα και οστά σε λίγο μόλις διάστημα.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να εκριζωθεί η διαφθορά και η διαπλοκή, με τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία μας. Όλα πλέον έρχονται στο φως και παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Η μάχη είναι μετωπική και συνεχίζεται.

Από την αρχή της κυβερνητικής μας θητείας, θέσαμε, ως βασική προτεραιότητα και κορυφαία στρατηγική επιλογή, την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, την αναγέννηση της περιφέρειας. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα βρήκαν τη λύση τους, αλλά μπορούμε με υπερηφάνεια να ισχυριστούμε ότι μπήκαμε σε μία διαφορετική τροχιά.

Η Κυβέρνηση με κοινωνική ευθύνη και συνεπής  στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες, με εντατικούς ρυθμούς προώθησε και προωθεί όλες τις πολιτικές, που σταδιακά και μεθοδικά αλλάζουν την πορεία του τόπου. Στο  χρόνο αυτό που κυβερνήσαμε, πολλά έγιναν, μαγικές λύσεις όμως δεν υπάρχουν. Σαφώς και λάθη έγιναν.

Μέσα από τα δίοπτρα της κοινωνικής και πολιτικής μου πείρας βλέπω μία απλή, ήρεμη και καθαρή νίκη της Κυβερνώσας Παράταξης και του Κώστα Καραμανλή. Είμαι αισιόδοξος, είμαι βέβαιος, είμαστε όλοι βέβαιοι για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό είναι καλό όχι μόνο για τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, αλλά για τον τόπο, για την Ροδόπη για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.

Άλλωστε τα δείγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Ελληνικός Λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στην Νέα Δημοκρατία γιατί επιθυμεί μία ισχυρή Κυβέρνηση για όλους του Έλληνες,  η οποία υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά, προάγει το πολιτικό σύστημα του τόπου και κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Δεσμεύσεις για Διακυβέρνηση ευθύνης, νέας νοοτροπίας και προοπτικής.

Στόχος μας είναι η Ελλάδα που παράγει και προοδεύει. Μια Ελλάδα που μοιράζει δίκαια τα  αποτελέσματα της προόδου σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. 

Ήρθε η ώρα, ώστε με την ψήφο σας να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να δείξουμε τόλμη και να μην χαθεί η απόφασή μας την κρίσιμη στιγμή.