Μετακομίζει τον Οκτώβριο ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ιδιόκτητο κτίριο

Η έδρα του οργανισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα στεγάζεται από τον επόμενο μήνα σε κτίριο στο Κόσμιο, που προοριζόταν να γίνει περιφερειακό κέντρο ποιοτικού ελέγχου ταξινόμησης και τυποποίησης βάμβακος, αλλά δε λειτούργησε ποτέ. Επιτόπια επίσκεψη για την επίβλεψη των εργασιών πραγματοποιεί σήμερα ο γενικός διευθυντής ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης που μίλησε στην εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ».

Αποδεσμεύεται από το ενοίκιο των 3.500 ευρώ μηνιαίως και αποκτά στέγη σε έναν σύγχρονο κτίριο, λειτουργικό και εξυπηρετικό τέτοιο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των υπηρεσιών που προσφέρει. Ο Οργανισμός Πληρωμών Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταφέρεται στο κτίριο που κτίστηκε στο Κόσμιο για να στεγάσει το περιφερειακό κέντρο ποιοτικού ελέγχου ταξινόμησης και τυποποίησης βάμβακος, αλλά δε λειτούργησε ποτέ. Τη μετακόμιση αυτή σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Κυριάκου Μπαμπασίδη στην Κομοτηνή. Ο κ. Μπαμπασίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού της Κομοτηνής την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των διαδικασιών μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Π.Μ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Κόσμιο Κομοτηνής. O κ. Μπαμπασίδης θα επιβλέψει επιτόπου τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο νέο κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στο κτίριο στο Κόσμιο βρίσκονται εγκατεστημένοι ήδη οι εργολάβοι και ορισμένοι έχουν παραδώσει τμήματα εργασιών ανακαίνισης που τους αναλογούσε. «Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των εργασιών. Μετά τη δική μου επίσκεψη, θα ακολουθήσουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να παρακολουθούμε από κοντά τις εργασίες, για να μπορέσουμε μέσα στον Οκτώβριο να μετακομίσουμε», έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής μιλώντας στο «Χ» και πρόσθεσε «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμά μας. Το έργο έχει δρομολογηθεί ούτως ώστε ό, τι και να γίνει την επόμενη μέρα και την επαύριον δεν θα ανασταλεί. Πολύ σύντομα η περιφερειακή μονάδα Ανατολικής μονάδας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή θα είναι στο δικό της κτίριο στο Κόσμιο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Κάθε μετακίνηση έχει τις δυσκολίες της, αλλά ο κ. Μπαμπασίδης δηλώνει αισιόδοξος ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και οι εργαζόμενοί μας και οι αγρότες μας θα προσαρμοστούν. Όσον αφορά στο προσωπικό δεν επαρκεί. Ειδικότερα βέβαια η Κομοτηνή, «επειδή είναι και έδρα περιφέρειας έχει αρκετούς υπαλλήλους συγκριτικά με την Ξάνθη και τη Δράμα όπου υπάρχουν έναν ή δύο. Βεβαίως, γίνεται μια προσπάθεια από τον οργανισμό στα πλαίσια προγραμμάτων ευρωπαϊκών μαθητείας με κοινωνικά κριτήρια και προγραμμάτων που αντιμετωπίζουν έστω και πρόσκαιρα για εξάμηνα εφτάμηνα την ανεργία να ενταχθούμε. Αναμένουμε να ενταχθούμε σε πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας προκειμένου για κάποιο διάστημα λίγων μηνών να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό, δηλαδή γεωπόνους, κτηνιάτρους, τοπογράφους κ.τ.λ. που θα βοηθήσουν την κατάσταση. Περισσότερες ανακοινώσεις θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μόλις ενταχθούμε στο πρόγραμμα».

ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Η ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΟΣΔΕ

Περαιτέρω ο Κυριάκος Μπαμπασίδης ρωτήθηκε και για την υπόθεση που αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ στη Ροδόπη και παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δυστυχώς η περιοχή μας είναι το κέντρο των συζητήσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γι’ αυτό το ζήτημα. «Το έργο της συλλογής των δηλώσεων για το 2013, τα σημεία ΟΣΔΕ, είναι έργο που το έχει αναλάβει η ΠΑΣΕΓΕΣ μετά από σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ δίνει στις κατά τόπους ενώσεις εξουσιοδότηση να κάνουν για χάρη της όλη αυτή τη διαδικασία. Στην Κομοτηνή έγιναν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση. Όμως η ΠΑΣΕΓΕΣ και εμείς ασκούμε πίεση με σκοπό να πληρωθεί και ο τελευταίος αγρότης της Ροδόπης την ίδια ώρα που θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι. Έγινε, λοιπόν, μια διευθέτηση του ζητήματος ούτως ώστε να μην εξαιρεθεί η Ροδόπη από την πληρωμή. Υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος. Σημασία έχει να επιτευχθεί το μείζον που είναι να πληρωθούν οι αγρότες στην ώρα τους.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ με δικά της συνεργεία θα υποβοηθήσει για να τρέξει γρηγορότερα αυτή η κατάσταση και εμείς σαν ΟΠΕΚΕΠΕ έχουμε στείλει τις εντολές μας και εγγράφως και προφορικά. Είμαστε σε συνεννόηση με το γραφείο μας και με τον περιφερειακό μας διευθυντή, ούτως ώστε να επιβλέπουμε όλη αυτή τη διαδικασία παράδοσης από την ΕΑΣ προς το συνεργείο της ΠΑΣΕΓΕΣ των στοιχείων που έχουν, γιατί έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι της συλλογής», ανέφερε ο Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι έχουν συμπεριληφθεί όλες οι δηλώσεις και έτσι έστω και την τελευταία στιγμή να διευθετηθεί το πρόβλημα για τη φετινή χρονιά. Πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς όλους τους παραγωγούς στη Ροδόπη ότι όλα τείνουν προς την κατεύθυνση πως θα πληρωθούν στην ώρα τους.