Πληρώθηκε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης 2013. Tο πόσο άγγιξε το ένα δις ευρώ

O Γενικός Διευθυντής του (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε) Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων Κυριάκος Μπαμπασίδης, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί έλεγχοι και πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές για την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, ποσού σχεδόν ενός δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε 660.000 χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Επικράτεια. Στην Περιφέρεια  Αν. Μακεδονίας και Θράκης το συνολικό ποσό έφτασε στα 99.277.570 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν σε 52.229 χιλιάδες παραγωγούς. Ειδικότερα στο Νομό Ροδόπης πραγματοποιήθηκαν συνολικά πληρωμές ποσού 27.690.378 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε 14.588 παραγωγούς.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής ο Κυριάκος Μπαμπασίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πληρωμή της προκαταβολής της ΑΕΕ 2013. Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που επένδυαν στην αποτυχία μας και ευελπιστούσαν σε μη πληρωμή του αγροτικού κόσμου.  Σε ότι αφορά ειδικότερα στο νομό Ροδόπης, πρέπει να τονίσουμε ότι πετύχαμε κάτι που πριν από λίγες εβδομάδες φαινόταν ακατόρθωτο. Θέσαμε πριν από όλα το συμφέρον του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης και τίποτα παραπάνω. Πήραμε μέτρα και δύσκολες αποφάσεις με μοναδικό στόχο να διασφαλιστεί και να ολοκληρωθεί η πληρωμή όταν αυτή τέθηκε σε αμφισβήτηση και κινδύνευε ο νομός Ροδόπης να εξαιρεθεί της πληρωμής.

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στο συνεργείο της ΠΑΣΕΓΕΣ που ανέλαβε υπό δύσκολες συνθήκες να ολοκληρώσει την διαδικασία αλλά και στην ΕΑΣ Ροδόπης για τις προσπάθειές της και το αίσθημα ευθύνης και ωριμότητας που επέδειξε την κρίσιμη στιγμή. Στο μεταξύ ήδη, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής. Η πληρωμή των δικαιούχων με προβλήματα θα γίνει μετά τη διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που προβλέπεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.