Δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου

Μέσω πρόσκλησης που είναι στη Διαύγεια, μπορεί να πιστοποιηθούν νομικά ή φυσικά πρόσωπα που θέλουν να αναλάβουν τις διαδικασίες δηλώσεων καλλιέργειας.

«Το μονοπώλιο τελειώνει» στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ απάντησε ο γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίζοντας ότι, «όλοι γνώριζαν ότι από τη νέα χρονιά αλλάζει το σύστημα». Όσον αφορά στις ασφυκτικές ημερομηνίες που ορίστηκαν, το θέμα θα αντιμετωπιστεί, ανέφερε, καθώς θα δοθούν παρατάσεις.

«Το μονοπώλιο τελειώνει» είπε ο γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα κατατεθούν φέτος από τους αγρότες οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ.  «Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργείου ανοίγει και τελειώνει το μονοπώλιο και μέσω πρόσκλησης που είναι στη Διαύγεια, μπορεί να πιστοποιηθούν νομικά ή φυσικά πρόσωπα που θέλουν να αναλάβουν τις διαδικασίες δηλώσεων καλλιέργειας».

«Δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου» απάντησε ο γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίζοντας ότι, «όλοι γνώριζαν ότι από τη νέα χρονιά αλλάζει το σύστημα». Όσον αφορά στις ασφυκτικές ημερομηνίες που ορίστηκαν, το θέμα θα αντιμετωπιστεί, ανέφερε, καθώς θα δοθούν παρατάσεις. Καταλήγοντας ο κ. Μπαμπασίδης εκτίμησε ότι προλαβαίνουν όλοι όσοι είναι έτοιμοι και ικανοί να πιστοποιηθούν ως φορείς που μπορούν να διαχειριστούν την υπόθεση δήλωσης της καλλιέργειας. Όποιοι τώρα πιστοποιηθούν θα μπορούν να επιλέγονται από τους αγρότες σε μία ελεύθερη αγορά.