Παρέμβαση Κυριάκου Μπαμπασίδη στη Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Το Σάββατο 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο ξενοδοχείο Novotel της Αθήνας, παρουσία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του Γραμματέα Λευτέρη Ζαγορίτη, Υπουργών, Βουλευτών και μελών της Κ.Ε., με θέμα ομιλία του Πρωθυπουργού και πρόγραμμα δράσης για το επόμενο εξάμηνο. Θετική ήταν η παρουσία του Κυριάκου Μπαμπασίδη που εκπροσωπεί όχι μόνο το Νομό Ροδόπης αλλά και την ευρύτερη περιφέρειάς μας ως εκλεγμένο μέλος στην Κ.Ε.. Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του που απέσπασε τα εύσημα των μελών της επιτροπής αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης των αντανακλαστικών του κόμματος σε περίοδο κρίσεων αλλά και την αναγκαιότητα λήψεων σωστών και κρίσιμων αποφάσεων από την κυβέρνηση.


Μεταξύ άλλων, και αφού συνεχάρει τον Πρωθυπουργό για το θετικό αποτέλεσμα στο Βουκουρέστι για το ζήτημα των Σκοπίων, αλλά και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την επιτυχία και πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, είπε χαρακτηριστικά:
«Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την ηθική διάσταση της υπόθεσης Ζαχόπουλου, επιχειρήθηκε να θολώσει η εικόνα του Καραμανλή και να εμφανιστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι πολιτικοί ότι είναι ίδιοι. Όχι μόνο δεν θόλωσε η εικόνα του Καραμανλή, αλλά και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και στο σκοπιανό ζήτημα, αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Πρωθυπουργός κρατά τις εξελίξεις στα χέρια του και ότι είναι κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού. Η κρυστάλλινη αυτή εικόνα του πρωθυπουργού και η απαρέγκλιτη και αποφασιστική πορεία προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αποτελούν το σίγουρο δρόμο για την Τρίτη τετραετία και Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει αυτή την προοπτική».


Και συνέχισε, σχετικά με το θέμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός και ο Γραμματέας της Κ.Ε. στις ομιλίες τους στην αρχή της Συνεδρίασης για την αναποτελεσματικότητα κάποιων στελεχών που έχουν αξιοποιηθεί σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού, τονίζοντας:
«Έχουμε υποχρέωση ως κυβέρνηση να σταθούμε δίπλα στους πολίτες και να προσφέρουμε υπηρεσίες σ’ αυτούς γιατί αυτό αναζητούν και οι πολίτες. Δυστυχώς όμως κάποιοι λίγοι, τους οποίους εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού αποδείχτηκαν λιγότεροι των περιστάσεων, κυρίως γιατί υλοποιούν προσωπικές στρατηγικές».

Και κατέληξε αποσπώντας τα χειροκροτήματα των μελών και του Πρωθυπουργού λέγοντας:
«Χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς αξιολόγησης στελεχών που προβλέπει το καταστατικό μας, δηλαδή το άρθρο 25, και να επιλέξουμε εκείνα τα στελέχη που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να υπηρετήσουν τους πολίτες με αποτελεσματικότητα».