Είμαι συγγραφέας τριών βιβλίων που εκδόθηκαν από τη σειρά επιστημονικών μελετών Digesta υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των Νομικών εκδόσεων Βασ. Ν Κατσαρού.
1. «Πανεπιστημιακό Άσυλο: Κοινωνικο-πολιτικές και εγκληματολογικές προεκτάσεις»
2. «
The international legal protection of asylum» (Η διεθνής νομική προστασία του ασύλου) στην αγγλική γλώσσα και
3 .«Juvenile delinquency» (Νεανική Παραβατικότητα) επίσης στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερα

Στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής – Ε.Ε.Κ.Π. μίλησε ο Κυριάκος Μπαμπασιδης με την ιδιότητα του ως διδάκτορας Εγκληματολογίας του Πανεπιστήμιου Hull Αγγλίας και μέλος της Ε.Ε.Κ.Π.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμμετοχής του πανεπιστημιακού και φοιτητικού κόσμου, στο Παντειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα από τις 9-11 Νοέμβριου 2011 με γενική θεματική τον ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Η εισήγηση του Κυριάκου Μπαμπασιδη αναφέρονταν στο μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και με ειδικότερο τίτλο «Πολυνομία-Στρουθοκαμηλισμός και αδυναμία σχεδιασμού μεταναστευτικής πολιτικής».

Περισσότερα

Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Καβάλας

Συζήτηση για την παραβατική συμπεριφορά των νέων και τις τοπικές πρωτοβουλίες για την πρόληψή της

Την πρώτη του εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το νεοσύστατο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας και της Εγκληματικότητας του Δήμου Καβάλας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και είχε ως θέμα τις τοπικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη της παραβατικότητας των νέων ανθρώπων στο Δήμο Καβάλας.

Περισσότερα

Με αφορμή την ημερίδα στο αμφιθέατρο παλιάς νομικής με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε:

«Οι επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης είναι μεγαλύτερες στα αστικά κέντρα, η Θράκη δεν μπορούμε να πούμε ότι συγκαταλέγεται ως υψηλού κινδύνου περιοχή, σαφώς όμως έχουμε κρούσματα και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και το ένα κρούσμα, γιατί πρόκειται για ένα παιδί. Η οικονομία, το στρες, η ανεργία, το μορφωτικό επίπεδο, ο βαθμός αστικοποίησης, είναι παράγοντες που μπορούν να γεννήσουν βία μέσα στην οικογένεια. Βεβαίως δεν σημαίνει ότι όσοι είναι άνεργοι, γίνονται και βίαιοι.

Περισσότερα