Επιστημονικές Δημοσιεύσεις και Δραστηριότητα

Είμαι συγγραφέας τριών βιβλίων που εκδόθηκαν από τη σειρά επιστημονικών μελετών Digesta υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των Νομικών εκδόσεων Βασ. Ν Κατσαρού.
1. «Πανεπιστημιακό Άσυλο: Κοινωνικο-πολιτικές και εγκληματολογικές προεκτάσεις»
2. «
The international legal protection of asylum» (Η διεθνής νομική προστασία του ασύλου) στην αγγλική γλώσσα και
3 .«Juvenile delinquency» (Νεανική Παραβατικότητα) επίσης στην αγγλική γλώσσα.

Είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων (Ιnternational Βar Αssociation-IBA) που εδρεύει στο Λονδίνο στις επιτροπές Ποινικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος της Βρετανικής Ένωσης Εγκληματολόγων (British Society of Criminology).

Επίσης, είμαι μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Διατελώ Επιστημονικός Εκδοτικός Σύμβουλος του νομικού περιοδικού «Νομική Επιθεώρηση».

Έχω συμμετάσχει ως εισηγητής σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχω δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά πληθώρα άρθρων για θέματα αστυνόμευσης, εγκληματικότητας, μετανάστευσης-λαθρομετανάστευσης, διεθνούς δικαίου του ασύλου και ανθρωπιστικού δικαίου. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2009 υπήρξα εισηγητής στο ΝΑΤΟ σχετικά με την λαθρομετανάστευση ως απειλή της ασφάλειας και της άμυνας των κρατών.

Στην Στοκχόλμη-Σουηδία, (Δεκέμβριος 2009), που ασκούσε την Προεδρία της Ε.Ε. εκπροσώπησα την Ελλάδα, ως κοινός απεσταλμένος του ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ, στις ειδικές εργασίες της Σουηδικής Προεδρίας, για τη Μετανάστευση και τις Μειονότητες.

Με την ιδιότητά μου του διδάκτορα Εγκληματολογίας, συμμετέχω ως επιστημονικός σύμβουλος εκπομπών σε διάφορα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εθνικής εμβέλειας σε εκπομπές για την εγκληματικότητα (βλέπε multimedia).

Ως μέλος της ομάδος του γνωστού Βρετανού Εγκληματολόγου Κeith Bottomley σε συνεργασία με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Manchester, συμμετείχα στην εκπόνηση και την εφαρμογή του συστήματος του κατ΄οίκον περιορισμού των φυλακισμένων με βραχιολάκι. Με την ίδια ομάδα συμμετείχα σε πείραμα για την βελτίωση του σωφρονισμού στις ιδιωτικοποιημένες φυλακές της Μεγάλης Βρετανίας. 

Μιλάω και γράφω άριστα αγγλικά.