Μια πρώτη ανάλυση και εγκληματολογική προσέγγιση επιχείρησε ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, για τη δολοφονία της 21χρονης, που σπούδαζε στη Ρόδο. Ένας 19χρονος Αλβανικής καταγωγής, κι ένας 21χρονος Ροδίτης οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (04/12/18), στον εισαγγελέα Ρόδου κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Ο εγκληματολόγος Κυριάκος Μπαμπασίδης σκιαγράφησε με βάση τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία το προφίλ των δραστών αλλά και του θύματος καταλήγοντας  ότι «οι δράστες επέδειξαν  μέγιστη αντικοινωνικότητα και απάνθρωπη σκληρότητα και κυνικότητα απέναντι στο θύμα τους υποτιμώντας την προσωπικότητα του θύματος διακατεχόμενοι κατά πάσα πιθανότητα από υπέρμετρο εγωισμό και από την ψευδαίσθηση ότι μπορούν και δικαιούνται να επι-κυριαρχήσουν σωματικά και πνευματικά στη ψυχή και το σώμα του ευάλωτου θύματός τους»…….. (δείτε το βίντεο).

Περισσότερα

Στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου σχολίασε ο Κυριάκος Μπαμπασίδης το τραγικό και βίαιο περιστατικό αυτοδικίας σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος σημειώνοντας: «Πρόκειται για μια έντονη αποτύπωση αυτοδικίας με τραγικά αποτελέσματα, όπου τελικά ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα και το θύμα σε θύτη. Σίγουρα το αίσθημα ανασφάλειας αποτελεί σημαντικό παράγοντα που οδήγησε τα πράγματα στο να εξελιχθούν κατά αυτό τον τρόπο. Δεν είναι όμως αποδεκτό σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία όπως η ελληνική, να αντικατασταθεί ο ανθρωπισμός από την εκδίκηση και την αυτοδικία. 

Περισσότερα

Στο Ράδιο Χρόνος 87,5 FM και στον δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Κυριάκου Μπαμπασίδη, σχετικά με τα φαινόμενα παράνομης εισόδου από κακοποιούς σε οικίες πολιτών με τραγικά αποτελέσματα για τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης ανέλυσε το φαινόμενο και τις πιθανές του αιτίες και έδωσε χρήσιμες οδηγίες στους πολίτες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη «συνάντησή τους» με κακοποιούς στην οικία τους και τι αποτρεπτικά μέτρα πρέπι οι πολίτες όλο το χρόνο να λαμβάνουν: Ακούστε όλη την συνέντευξη…

Περισσότερα

Στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ με την Σία Κοσιώνη φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Κυριάκου Μπαμπασίδη, σχετικά με την παράνομη είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης μεταξύ άλλων τόνισε: Η συμπεριφορά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε σε νομικό ούτε σε πολιτικό επίπεδο.

Περισσότερα